Tijdelijke zorg

Hebt u net een zware operatie achter de rug? Gaat uw mantelzorger of thuisverzorger enkele weken op vakantie? Of wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen, en hebt u even wat rust nodig? Dan kunt u bij ons op kortverblijf. Dankzij enkele weken persoonlijke verzorging, kunt u weer helemaal bij positieven komen.

 

Uitrusten in het groen

Mayerhof heeft acht woningen voor kortverblijf. Geniet van een rustige zorgvakantie in een eigen kamer in het woonzorgcentrum, en krijg daarbij alle zorg die u nodig hebt. Dat is handig als u voor een korte periode door ziekte of herstel niet zelfstandig kunt wonen. Kortverblijf is ook geschikt voor ouderen die palliatieve zorg nodig hebben.

Ondersteuning van thuiszorgers
Een kortverblijf is zoals thuiszorg, maar dan op verplaatsing. Ook mantelzorgers of partners die elke dag instaan voor de zorg, hebben soms tijd nodig voor zichzelf. Het Mayerhof neemt dan graag uw taken over zodat u ook eens met vakantie kunt.

Drie maanden
Op kortverblijf geniet u dezelfde zorg en diensten als de andere bewoners, met volledige of gedeeltelijke verzorging op uw maat. U kunt per jaar maximaal 90 dagen op zorgvakantie komen. 

 

“Ik help mijn man thuis waar ik kan, maar mijn familie moest me overtuigen niet te veel hooi op mijn vork te nemen, en op tijd rust te nemen. Daarom trakteerde ik hem op een vakantie in Mortsel. Hij keerde na drie weken met een gezonde blos op zijn wangen terug.”

- V, mantelzorger