Zelfstandig wonen

Een assistentiewoning lijkt het meest op uw eigen thuis. U woont als jonge senior volledig zelfstandig in een eigen appartement. Met alle diensten van het woonzorgcentrum binnen handbereik. En er is altijd iemand in de buurt voor gezelschap, of als u plots hulp nodig hebt.

 

Genieten van uw oude dag

Zonder zorgen de toekomst in
Een assistentiewoning of serviceflat is zo ingericht dat u volop kunt genieten van uw oude dag. Elke dag een perfect onderhouden huis en tuin, zonder er een vinger voor uit te steken. Ontvang bezoek of trek er op uit wanneer u maar wil. Neem deel aan de activiteiten of kom lunchen in het restaurant. Dat bepaalt u allemaal volledig zelf.

Uw eigen woonassistente
Wanneer u de sleutel krijgt, staat onze woonassistente voor u klaar. Zij regelt alles: de poetshulp, de administratie, de boodschappen of de klusjesdienst. Ook de coördinatie van de nodige zorg, de afspraken voor thuisverpleging of de overbrugging bij crisishulp. Sommige van deze diensten zijn gratis, andere tegen vergoeding.

Voorrang voor het rusthuis
Als uw situatie verandert en u hebt graag blijvende hulp, kunnen we u beter helpen in ons woonzorgcentrum. U staat meteen eerst in de rij voor een kamer.

 

“Ik woon apart in mijn serviceflat, maar geniet van de warme vriendschap van de bewoners van het rusthuis met wie ik vaak door de tuin wandel. Dat maakt het hier heel aangenaam wonen.”

- F. C., bewoonster assistentiewoning

 


Drie zonnige gebouwen: Henriette, Carolus en Emile
De 40 appartementen zijn verdeeld over drie gebouwen met elk drie verdiepingen. Duurzaam gebouwd en uitstekend geïsoleerd. Elke flat krijgt rechtstreeks zonlicht uit minstens twee richtingen. Villa Henriette is het grootste gebouw met 16 appartementen, een zitruimte op het gelijkvloers en een ondergrondse parking voor 20 wagens. Villa Carolus en Villa Emile bieden elk plaats voor 12 appartementen, vier per verdieping.

Verschillende appartementen
U kunt kiezen tussen verschillende types appartementen, van 65 tot 113 m². Elke flat heeft een inkomhal, toilet, leefruimte met volledig uitgeruste keuken en berging, een slaapkamer en badkamer. En ook een eigen terras dat uitkijkt op de mooie parktuin. Elf appartementen hebben zelfs twee slaap- en badkamers. De woningen zijn ongemeubeld zodat u zelf uw inrichting kunt bepalen. Uiteraard is er aansluiting voor televisie, telefoon en internet.

Altijd veilig
U woont niet alleen comfortabel, maar ook veilig. Elke woning beantwoordt aan de strengste normen voor brandveiligheid. En er is onmiddellijke bijstand in geval van nood, 24/7. Daarnaast biedt domotica extra garantie op veiligheid:

  • Parlofoon met videocamera

  • Oproepsysteem voor noodgevallen

  • Externe camera’s

  • Systeem voor valdetectie als u dit wenst